Pudasjärven kehitys

Asiakas:
Elinvoimapalveluita tuottava kehitysyhtiö Pudasjärven Kehitys markkinoi ja kehittää pudasjärveläisiä yrityksiä ja niiden toimintaympäristöä.

 

Tavoite:
Pudasjärven Kehitys lähestyi meitä toivomuksella, että yhtiölle saataisiin melko nopealla aikataululla ilme, tärkeimmät graafiset materiaalit ja ennen kaikkea nettisivusto.

 

Tuotannot:
Ensimmäiseksi konkreettiseksi tuotannoksi valikoitui käyntikortti, jota otettiin alkuun pieni, digipainettu erä. Digipainatuksesta huolimatta korttiin haluttiin jotakin jujua, jota haettiin minimalistisen designin lisäksi paperivalinnalla. Hohtava helmiäiskartonki kuultaa ovelasti läpi kortin vaaleimmista kohdista.

 

Käyntikortin ja peruslomakkeiston lisäksi kehitysyhtiölle haluttiin nettisivusto, jossa yhtiön monet palvelut tulisivat mahdollisimman selkeästi esille. Sivusto suunniteltiin Rangalla ja koodarimme Jaakko Saarenketo toteutti teknisen puolen WordPressin uutta Gutenberg-editoria hyödyntäen. Sivustolle haluttiin lisäksi pieni infografiikka Pudasjärvestä.

Pudasjärven Kehitys on vuoden 2018 lopulla perustettu elinkeinokehitysyhtiö. Tällaisilla alueensa elinkeinoelämää kehittävillä yhtiöillä on äärimmäisen haastava ja tärkeä tehtävä. Niitä on kuitenkin todella hankala hahmottaa ulkopuolelta, jos ei tunne toimialaa eritysesti.

(Sama pätee tietenkin omankin työn kohdalla, kun yritän lapsilleni sitä selittää. ”Isi tekee tietokonehommia”. Sukulaisille sanon olevani myyjä. Molemmat ovat osittain totta.)

Noh. Tällaisten uusien brändien taustat pitää hakea hieman abstraktimpaa taustaa vasten. Logossa on alueen profiilia ja värimaailmassa hieman business-maailman konservatiivia meininkiä. Graafikko osaisi varmaan näistä kertoa paremmin.

Itse katson tämän kaltaisia töitä mm. seuraavin kriteerein: Visuaalisen ilmeen on oltava riittävän vakuuttava, jotta yritysneuvoja voi ylpeästi tukeutua siihen, kun jakaa käyntikorttiaan. Ilmettä pitää pystyä soveltamaan mm. infografiikoihin kun halutaan presentaatioissa esitellä lukuja ja käppyröitä vakuuttavasti. Ja sen täytyy kestää aikaa, ettei parin vuoden päästä tarvitse laittaa kaikkea uusiksi.

Pudasjärven kehitykselle teemme edelleen viestintätöitä vakituisesti. Se kertokoon siitä, että heille tehty ilme, nettisivut yms. työt ovat paitsi kelvanneet asiakkaalle, mutta toimivat käytännössä niille osoitetussa tarkoituksessa.

Loppu.

Juhani

Lisää artikkeleita