Sooloilemalla ei synny eheää kokonaisuutta.

Kun aloitin Rangalla, hyppäsin suoraan vauhdista mukaan Visit Oulun 2019 Magazinen projektiin. Pääsin heti perehtymään siihen, miten meillä tehdään isoja projekteja, joissa on monta pelaajaa mukana. Kommunikaatio ja yhteispeli työtiimin välillä tuli saman tien tutuksi.

Opin, että eheä kokonaisuus ei tarvitse sooloilijoita. Siis heitä, jotka kyllä tekevät timanttista matskua, mutta se ei sovi yhteen muiden työn kanssa tai pahimmassa tapauksessa edes kokonaisuuteen. Eheä kokonaisuus on ehdottomasti monien pienien asioiden, yksityiskohtien, osien ja – kyllä vain – ihmisten summa.

Meidän ykköstavoitteenamme on kuitenkin saavuttaa lopputuote, joka hyödyttää asiakasta tämän tarvitsemalla tavalla, ja tietysti mahdollisimman hyvin.

Eheä kokonaisuus siis koostuu pienistä asioista. Silti jokainen pieni asia on tärkeä. Jokin yksittäinen, mitättömän kokoinen asia voi olla kokonaisuuden kannalta elintärkeä. Yksityiskohtien tulee myös olla linjassa keskenään. Kokonaisuuden kannalta on olennaista, että jokaisen tiimin jäsenen osaaminen on korkealla tasolla ja sen voi valjastaa palvelemaan lopputavoitetta.

Siksi palaammekin siihen, mitä otsikossa sanotaan. Sooloilulle ei ole tilaa. Vain tiiviille yhteistyölle, jossa kokonaisuus on kirkkaana kaikkien mielessä. Lue Visit Oulu Magazinen työvaiheista referenssi-sivuiltamme!

Laura